Haderslev Arkæologi

Renæssancen og byen

HHF12-renæsancevandring 001

Arkæologi Haderslev udvikler sammen med skolerne Fællesskolen Favrdal/Fjelstrup og Fællesskolen Hammelev/Sct. Severin et  undervisningsforløb om middelalderen og renæssancen med fokus på byens bygninger og anlæg f.eks. byportene,  torvet, kirken, hospitalet, slottet, byporten, apoteket  etc. Læringsforløbet tilrettelægges klassetrinet 5.-6. klasse og involvere fagene historie, idræt, matematik, madkundskab, håndværk og design.

Forløbet vil bl.a. omfatte en byvandring med Qr-baserede opgaver, anvendelse af kilder, viden om og baggrund for byens opståen. Til forløbet vil der være relaterede før- og efter-opgaver , som kan løses i klassen.

Mellemtrin

Favrdal Skole + Sct. Severin Skole

Haderslev Kommune

Kontakt: Merete Essenbæk, museumsinspektør Arkæologi Haderslev – Museum Sønderjylland