Vikingemuseet Ladby

Rundt om Ladbykongens skib

Vikingmusset

I 1935 blev Danmarks hidtil eneste vikingeskibsbegravelse udgravet. En helt særlig viking i et helt særligt vikingeskib blev gravlagt her ved Ladby på Fyn.
Heldige beslutninger gør at skibet stadig ligger i sin genskabte gravhøj og således er det eneste vikingeskib i verden som skoleelever kan besøge på nøjagtig det sted hvor vikingerne lagde det for 1000 år siden.

I 2016 søsættes en nøjagtig kopi af skibet i graven. Med udgangspunkt i original og kopi vil projektet skabe et læringsmateriale hvor skolebørn fra 4. klasse får viden om vikingetiden gennem en kombination af fordybelse og aktiv fysisk læring. Materialet indgår i udviklingen af det allerede i gang værende samarbejde ” Mit Østfyn” mellem Østfyns Museers afdelinger og skolerne i Nyborg og Kerteminde kommuner.
Processen vil inddrage eleverne fra projektstart til afprøvning.

Vibe Skole

Nyborg Kommune