Naturhistorisk Museum

Istiden – et fællesfagligt fokusområde

IMG_7716

Projektet har til hensigt at undersøge om ”Istid” (især fokus på Weichsel istiden) kan anvendes som et fællesfagligt fokusområde. Ideen er at samle og udvikle idéer og praktiske øvelser til at anvende i udskolingens naturfag og til den fælles naturfagsprøve, som et alternativt de ministerielle emner. Projektet tager udgangspunkt i vandreudstillingen ”Tilbage til Istiden”. Emnet indeholder en række temaer og underemner, der rammer godt ind i naturfagene og samtidig giver mulighed for at arbejde problemorienteret i forhold til nutiden.

Projektet inddrager samarbejde mellem lærerstuderende, elever i grundskolen, lærere og museumsformidler.

Målgruppe 8.-9. klasse.

Gennemgående deltagere:

Simon Kirk Mikkelsen, biologi-, fysik/kemi- og geografilærer, Elise Smiths Skole.

Morten Torp, fysik/kemi-lærer, Ellevangskolen.

Harald Brandt, VIA, Læreruddannelsen.

Pernille Mølgaard Andersen, skoletjenesteansvarlig, Naturhistorisk Museum, Aarhus.

Birthe Bitsch Mogensen, Skoletjenestenetværket.

Lærerstuderende – udeskolehold.

Kontaktperson: Pernille Mølgaard Andersen, mail: pma@nathist.dk