Struer Museum

PÅ JAGT EFTER B&O-ÅNDEN

På jagt efter B&O-ånden[1]

Projektet bygger på den grundiagttagelse, at eleven bedst forstår faget historie ved at se sig selv som en del af historien. Eleverne skal som detektiver indsamle viden om Bang & Olufsen igennem sin egen familie eller en skolekammerats familie og senere i forløbet lede videre i Struer Museums arkiver. Ved at lade bedstefar fortælle om sin tid på Bang & Olufsen, oplever elverne sig selv ikke bare som en del af familiens historie men også byens historiske identitet.

På journalistisk vis interviewer eleverne en bedsteforælder, en onkel eller en forælder, der kan berette om sin tid på Bang & Olufsen. De bruger deres mobiltelefoner som kameraer til indsamling af billedmateriale, og efter endt feltstudie skriver de en artikel.

Eleverne evaluerer løbende sin egen viden omkring den gamle radiofabrik ved at spørge: Hvad ved jeg? – og hvad vil jeg gerne vide? De spørgsmål, der opstår under skrivningen af artiklen vil blive vendt med et ekspertpanel af pensionerede Bang & Olufsen-medarbejdere og på museet. På den måde kommer eleven igennem et feltstudie og en skriveproces frem til det endelige mål: en artikel med gennemtænkt billedmateriale.

Afslutningsvis bliver elevernes arbejde vist gennem en udstilling på Struer Museum samt online på Skoletube og Byskriveren. De to sidstnævnte medier ikke bare formidler den nyindsamlede viden ud til potentielle læsere. Medierne opsamler også artiklerne, der på den måde vandrer videre til de næste kommende skoleklasser.

Læs udvidet projektbeskrivelse her

Kontakt: